Fjellfisken
Ut på tur aldri sur
↓Klikk↓
↓Se Foto i header↓

Hattfjelldal

Etter å ha fått lånt ett gammelt hus oppe i Grubblia nærme svenskegrensa noen dager er vi enige om å prøve oss noen dager på høyfjellet. Sekkene pakkes med alt nødvendig og unødvendig utstyr og vi drar avgårde. Går opp fra østsiden av Favnvatnet og opp forbi Storbekktjønna mot Skinnfellvatna. Finner oss teltplass midt på Mellavatnet og etter å ha fått ting på plass kan fisket begynne. Blir ikke det helt store denne dagen men det skal bli bedre.

Dagen etter går jeg en runde høyere opp i terrenget. Havner etterhvert ved Ølfjelltjørna. Stort fint vatn som ligger 789 m.o.h. En runde rundt vatnet gir meg en god fiskeopplevelse da jeg får en del fisk mellom 300 - 600gram. Det er ikke hver gang resultatet er såpass så jeg må ned til gutta og formidle.

Lars hiver seg rundt med en gang og går opp for å prøve han også. Jeg kommer etter å ha spist litt, mens Aasmund blir hjemme ved leirplassen. Det blir en fin kveld og natt da vi blir der noen timer. Været slår også om da det blir nesten helt stille og nesten tropevarme utpå natta.

Når vi våkner neste dag er det utrolig varmt og helt blankstille ute på vatnet. Vi pakker sekkene og rusler nedover igjen etter nok en fin fiskeopplevelse.

Lars har fått fisk

Lars har fått fisk.

Skinnfellvatna

Skinnfellvatna.

Røyefangst

Røyefangst.