Fjellfisken
Ut på tur aldri sur
↓Klikk↓
↓Se Foto i header↓

Namskroken

Lars og jeg har leid en av hyttene i Namskroken for å fiske noen dager. Her er det mange fine vatn og elver å fiske i. Området ligger jo også bare noen meter unna Børgefjell nasjonalpark. Så her vi muligheten til å fiske både innafor og utafor parken. Hytta er fin med fire sengeplasser, altså god plass til oss og hunden.

Helvetesfossen er en plass som alle som er i området bør besøke. En svær foss med en fin kulp under seg. Dit måtte vi første dagen. Fikk på en ørret på rundt 300 gram og dro den forsiktig inn da det plutselig ble bom stopp. En større ørret hadde da bitt seg fast i den første og slapp ikke før de nærma seg land. Artig.
Kasta ivrig ut igjen og det samme skjedde en gang til. På tredje kastet beit imidlertid den største først og den satt såpass godt at den måtte bli med på land.
På hjemtur går vi forbi Jofossen og prøver litt der også uten det helt store.

Neste dag er vi å prøver i noen fiskevatn vi veit er bra. Men her må det mark til. Resultatet er en de feiteste fiskene jeg har sett.

Turen tilbake til hytta går i tussmørke, når vi kommer ned i skogen er det umulig å orientere seg og vi roter litt før vi finner ut at vi må oppover igjen. Finner da igjen stien og da er ikke veien tilbake til hytta lang.

Helvetesfossen

Helvetesfossen.

Kveldens fangst

Kveldens fangst.