Fjellfisken
Ut på tur aldri sur
↓Klikk↓
↓Se Foto i header↓

Børgefjell 04

Dag 1.Været er strålende og vi, Knut, Tore, Sverre og Arnfinn er på vei inn i Børgefjell. Etter å ha blitt kjørt inn til Stekenjokk er vi i gang. Denne gangen skal vi gå over til Smalåsen via Gaukarvatnet og Jengelvatnet. Vi går oppover langs elva fra Jetnamsvatnet. Det blir kort etappe idag da vi har starta litt sent. Kommer forventningsfull fram til Jetnamen, parkerer sekkene og prøver noen kast før teltene settes opp.

Dag 2.Etter en bedre frokost pakkes sekkene og det bærer avgårde til Saapmanjaevrie, ett vann på 945 m.o.h som vi ikke har vært innom før. Varmen formelig slår imot oss når vi går. Når elva er passert bærer det oppover i terrenget over ett område som forsatt er is og snølagt etter vinteren. Godt med litt avkjøling underveis. Ved ankomst Saapmanjaevrie blir det isbad før teltene settes opp. Iskaldt, men gått etter å ha godt i varmen hele dagen.

Dag 3.Saapmanjaevrie ligger høyt og goldt til så det har vel sitt å si for at fisket blir magert. Turen går videre til Gaukarvatnet, ett av de beste vatnan i Børgefjell ifølge noen. Passerer Viermaelva på tur over og der blir det nok ett bad. Kjenner godt at myggen trives bedre her nede enn oppe i høyden. Under kveldsfisket får vi fisk til middags dagen etter.

Dag 4.Denne dagen tar vi det med ro da vi forflytter oss bare 4km ned mot Lille Kjukkelen. Her er det mange fine elvestrekninger som det gå fin fisk i. Vi er heldige å får nok til mat.

Dag 5.Vader over elva som går fra Lille Kjukkelen og går videre ned mot Jengelvatnet hvor vi fisker uten å få noe. Finner etterhvert teltplass ved Jengelskardvatnet hvor siste natta tilbringes.

Dag 6.Turen gå via Namskroken hvor vi tar nok ett bad i Storelva. Har vel aldri bada så mye på tur før. Kommer etterhvert ned til Smalåsen hvor bilen min er parkert. Herfra drar jeg hjem mens de andre gutta reiser på øysafari på Helgelandskysten.

Jetnamsvatnet

Jetnamsvatnet.

25 + grader godt med snø

25 + grader godt med snø.

Gaukaren

Fast fisk i Gaukaren.

Her slipper ikke myggen til

Her slipper ikke myggen til.

Mot Namskroken

Mot Namskroken og E6.