Fjellfisken
Ut på tur aldri sur
↓Klikk↓
↓Se Foto i header↓

Til Tyskenghatten med ongan

Astrid, Noelia, Ylva og Julie

Vi Ylva, Hauk, Noelia, Tommy, Astrid, Øystein, Julie, Karina, Line og meg sjøl pakker sekken og legger avgårde til Olaslåtten på Sørfjellet, Austra.

Turen starter fra Sørgutvikvatnet der vi parkerer bilen. Hauken går først og viser vei da han ser etter de røde merkene som henger fra trærne eller de rødmalte steinene som viser vei for ukjente opp til toppen.

Utsikten blir bedre og mer vid til lenger opp vi kommer. Ser langt utover storhavet der skipsleia går.

Går innom Tyskenghattvatna på tur oppover. Treffer her på Knut med samboer og hund. Har ikke sett noe til han siden turen vi hadde over Børgefjell i 2004. Det blir ett hyggelig gjensyn.

Etter pause og litt fisking i Tyskengvatna går vi videre mot toppen. Omsider oppe møtes vi av en storslått utsikt. Vi ser langt innover i landet og langt til havs mot Hortavær og Sklinna. Jeg tar ikke mye feil at dette må være en de de fineste utsiktspunktene jeg har vært på.

Bilder blir tatt og alle blir foreviget fra alle kanter.

Tips: Tyskenghatten nås best fra Sørgutvikvatnet der det er greit å parkere. Det er delvis merka sti helt opp. Bør ikke være noe problem å finne toppen unntatt ved tåke. Man må regne med ca. 1 time opp hvis man ikke har det travelt. Fra Tyskenghatten kan man gå til sørspissen av øya på ett par timer. Litt lengre er det nordover via Romsskåla. Da må man regne med 5-6 timer.

Noelia

Noelia på tur opp.

Tommy, Hauk, Noelia og Ylva ved Tyskengvatna

Tommy, Hauk, Noelia og Ylva ved Tyskengvatna.

Hauk på Tyskenghatten

Hauk på Tyskenghatten.

Nesten alle på toppen

Nesten alle på toppen.