Fjellfisken
Ut på tur aldri sur
↓Klikk↓
↓Se Foto i header↓

Glitretind med gutan

Vi parkerer bilen ved Spiterstulen og legger avgårde med friskt mot. Gnagsårene fra igår er teipet på best mulig måte, så nå får det bare stå til.

Kjenner godt turen fra i går når vi var oppe på Vettismorki så vi tar det med ro. Det er flere som går forbi oss denne dagen men det får gå. Det er flatt og fint og gå og vi kommer etterhvert fram til der stigninga begynner, også kalt Norges største steinur. Her var det mye stein så det skjønner jeg godt.

På toppen er utsikten flott med 2000 meter topper så langt øye kan se. Etter en kort pause er det tid for å gå ned. Det blir en tøff tur da beina og knærna streiker så det tar tid å konmme seg ned. Er forsent å starte treninga nå så dette må vi skjerpe oss på til neste gang. Her kommer vel også fjellvettregel nr. 1 inn vil jeg tro.

Vi rekker ikke middagen denne gang så det blir å hive seg i bilen for å finne ett passende sted og få fyrt opp primusen. Real turmat er jo også mat.

Tips:Korteste vei opp til Glitretind er enten opp fra Spiterstulen som ligger på 1100 m.o.h. Man må regne med ca. 4-5 timer opp. Ett annet alternativ som er litt kortere er fra Glitterheim som ligger 1390 m.o.h.

Spiterstulen

Start fra Spiterstulen.

Utsikt fra Glitretind

Utsikt fra Glitretind.

På toppen av Glitretind

På toppen av Glitretind.