Fjellfisken
Ut på tur aldri sur
↓Klikk↓
↓Se Foto i header↓

Blefjelltoppen med gutan

Vi kjører fra Skedsmokorset via Kongsberg og havner opp i nærheten av Nordstulvatnet hvor vi parkerer bilen. Tar på oss sekkene og rusler avgårde. Målet idag er Sigridsbu på Blefjell og Bletoppen som ligger 1342 m.o.h.

Det går jamnt og trutt oppover. Gutta er ivrige til å gå, vil vel vise hvem som er best til å gå. Her er det ihvertfall fint å gå, passe stigning, passe tørt og bra vær.

Oppe er det to hytter som er ledige, vi er de første som er oppe så gutta velger at vi skal sove i den minste bua som vi får helt for oss selv. Fin ordning dette med Dnt som gjør at man kan leie seg inn for en rimelig penge når man har behov for det. Man må bare huske å betale for kost og losji som uansett er veldig rimelig.

Dagen etter er like fin med fint vær og bra utsikt. Vi ser Gaustadtoppen i det fjerne majestetisk ruvende i landskapet. Lager oss frokost, rydder opp og går etterhvert opp til Bletoppen for å se litt mer. Det er ikke bratt å gå opp men det er noe steinete underveis. Utsikten er fin fra toppen.

Etter å ha beundra utsikten en stund går vi tilbake til hytta for å hente sekkene og begir oss på tilbaketuren ned til parkeringsplassen hvor bilen står. Det har vært en flott helgetur, men nå må vi hjem.

Snart på tur

Snart på tur.

Dnt hytta Sigridsbu

Dnt hytta Sigridsbu.

Utsikt mot Gaustadtoppen

Utsikt mot Gaustadtoppen.